Archief
Het nieuwsoverzicht van het seizoen 2006/2007 is hier te vinden

"De Koog pakt periodetitel in derby"
Bron: SV ZDH

Zwaluwen machteloos in badplaats.
In de derby stond de tweede periodetitel op het spel. De Koog had aan gelijkspel genoeg en ZDH zou met vier doelpuntenverschil moeten winnen. Na een half uur was duidelijk dat de champagne voor de thuisploeg zou zijn. De Koog leidde toen al met 3-0 en zou uiteindelijk uitlopen naar een eenvoudige 6-0 zege.

Net als twee weken terug had ZDH weer gote moeite om een elftal op de been te krijgen. Met name door langdurig geblesseerden (gescheurde kruisband, gebroken teen, scheenbeen en middenvoetsbeentje) missen de Hoornders behoorlijk wat kwaliteit, wat de laatste weken behoorlijk werd opgevangen door inzet. Uiteindelijk had coach Jan den IJzerman toch nog twee wissels, dankzij de aanwezigheid van oproepkracht Ronald Biesboer en C-junior Sean van Heerwaarden. De eerste stond vertrouwd linksback, terwijl de laatste de bank warmhield samen met Joop Rommets.
De Hoornders kozen net als twee weken eerder tegen kampioen KSV voor een behoudende strijdwijze, waarbij topscoorder Jelmer Bomas vlak voor zijn viermans defensie moest 'stofzuigeren'. De goals moesten komen van Maurits Lap en Sjoerd Oosterhof. Vanaf het eerste fluitsignaal van de strakleidende schiedsrechter Grevink nam De Koog het initiatief. De Koog kon op doelman Steven van Beek en Peter Koorn beschikken over een ruime selectie, waarbij zelfs twee spelers van de zestien helemaal niet aanspelen toekwamen. Na zeven minuten kon Pim Siebinga bij de tweede paal een voorzet vanaf de linkerkant van ZDH vrij inkoppen. Doelman Christiaan Stolk, die net was hersteld van 'spijker in zijn voet', was kansloos. Daarna bleef De Koog domineren en was ZDH al blij als het de middenlijn overkwam. Eenmaal dreigde Oosterhof gevaarlijk te worden toen hij door Mike de Bruijn voor de keeper werd gezet. Eddy Witte plukte de bal echter van zijn voeten. Na een half uur scoorde De Koog binnen twee minuten tweemaal. Bart-Jan Grisnigt schoot vanaf de rand van zestien na een vloeiende aanval droogbinnen. Even later werd een mooie voorzet vanaf andermaal de linkervleugel door Joris Ellen, die zijn directe bewaker De Bruijn te snel af was, snoeihard binnengekopt. Nog voor rust werd het ook 4-0. Niet ingrijpen van diverse Hoornders zorgde er voor dat Robbin Schoo door kon breken en keeper Stolk verschalkte met een relaxed lobje.
Sjoerd Oosterhof bleef in de kleedkamer achter. Joop Rommets ging op de positie van Jelmer Bomas spelen, die zelf een linie terugzakte. Daardoor kwam Joost van Heerwaarden terecht op zijn favoriete rechtsbackplaats en moest Arjen Lap voorin voor meer snelheid zorgen. De omzetting zorgde er enigszins voor dat ZDH iets meer vanaf zich kon bijten. Met name Remco Boogaard liet centraal op het middenveld van zich spreken door een paar aardige acties en duels te winnen. Aan de andere kant hoefde De Koog oook niet meer zo nodig. Na een uur maakte Pim Siebinga zijn tweede treffer van de middag. Na een lange trap van achteruit klopte hij Van Heerwaarden op snelheid en gaf hij ook Stolk het nakijken. Daarna gaf coach Hans van der Park ook Maurice Groot en Jeroen Backer speelminuten en konden Arnold Kaercher en Joris Ellen langs de kant uitrusten. ZDH kwam in de tweede helft wel een paar keer dichtbij de goal van De Koog, maar de doelman hoefde niet handelend op te treden. Er viel zelfs nog een zesde treffer. ZDH kreeg de bal uit een corner niet weg, waarna de voorzet door Robbin Schoo uiteindelijk binnengetikt kon worden. Daarna kreeg alleen Arjen Lap namens ZDH nog schietkans toen hij diep was gestuurd door De Bruijn. Hij wachtte te lang met schieten, waardoor de Hoornders een teleurstellende partij eindigde zonder een serieuze doelpoging op doel.

Na afloop stonden de spelers van De Koog te juichen met champgne en zochten de meeste Hoornders snel de kleedkamer op. Volgende week speelt ZDH de lastige uitwedstrijd tegen Succes en De Koog moet op bezoek naar Monnickendam.

13 april 2008: De Koog - ZDH 6-0 (4-0)
ZDH: Christiaan Stolk - Arjen Lap, Hidde Struick (gele kaart), Joost van Heerwaarden en Ronald Biesboer - Mike de Bruijn, Jelmer Bomas, Remco Boogaard en Wim Ridderinkhof - Maurits Lap en Sjoerd Oosterhof (46.Joop Rommets (gele kaart)). Bank: Sean van Heerwaarden.
Scoreverloop: 1-0 Pim Siebinga, 2-0 Bart-Jan Grisnigt, 3-0 Joris Ellen, 4-0 Robbin Schoo, 5-0 Pim Siebinga en 6-0 Robbin Schoo.
Scheidsrechter: Scheidsrechter: A. Grevink

De Koog na winst volop in de race voor periodetitel
Texel-Plaza

De Koog heeft zondag goede zaken gedaan in de strijd om de periodetitel door in Den Helder met 0-2 te winnen van Watervogels.

Ondanks de slechte weersomstandigheden speelden de Texelaars een goede wedstrijd met verzorgd combinatievoetbal.

Een vlammend schot van Pim Siebinga spatte op de kruising uiteen. In de tweede helft opende Yoni Houwing de score door een fraai opgebouwde aanval beheerst af te ronden. Houwing passeerde eerst twee verdedigers, waarna hij met zijn mindere been scoorde.

Na maanden van blessureleed omlijstte spits Maurice de Groot zijn rentree met een fraai schot in de bovenhoek. Daarna ging het helemaal van een leien dakje bij de Texelaars.

Het regende kansen. Een fraaie boogbal van Joris Ellen werd afgekeurd wegens buiten- spel. Arnold ‘Kets’ Kaercher zag een ziedend schot op de paal belanden. Moeiteloos speelden de Texelaars de wedstrijd uit.

Door fout KabelTex tijdelijk van het net
Door Marlon Veldman

Zonder dat wij er iets aan konden doen, heeft de website van SV De Koog enige tijd van het net gelegen. Net zoals andere websites onder het beheer van KabelTex was svdekoog.texel.com ruim een maand onbereikbaar.

Allereerst hiervoor onze welgemeende excuses. Mededelingen en nieuws konden nu niet via ons interactief medium worden verspreid. De kans dat dit in de toekomst nog een keer gebeurd is nihil.

Hans van der Park neemt afscheid
Door Texel-Plaza

Hans van der Park vertrekt aan het einde van dit seizoen als trainer-coach van voet- balclub SV De Koog.

Zijn jaarcontract loopt dan af. Van der Park is drie jaar trainer van De Koog geweest, en in een grijs verleden ook al eens drie jaar.

“We gaan in goed overleg uiteen”, zegt Van der Park. “De verhoudingen zijn prima.” “Maar ik denk dat het voor beide partijen verfrissend zou kunnen werken om weer eens een nieuwe uitdaging te zoeken.”

Een nieuwe trainer met een frisse kijk kan heilzaam zijn voor De Koog, aldus Van der Park, die het trainerschap niet opgeeft.

De oefenmeester uit De Waal is in gesprek met twee clubs van de overkant. “De een komt uit in dezelfde klasse als De Koog, de andere club speelt één klasse hoger.”

Gegadigden die Van der Park willen opvolgen, kunnen zich melden bij Jan van Beek. De trainingen zijn op dinsdag- en donderdagavond, de wedstrijden op zondag. Meer informatie bij Van Beek via tel. 06-28787835.

De Koog naar tweede plaats
Door Texel-Plaza

SV De Koog heeft zich zondag gerevancheerd voor de wanvertoning van vorige week. De ploeg won bij Succes met 0-2.

Trainer Hans van der Park had geen donderpreek nodig om z’n spelers te motiveren. Vorige week was hij tegen hen uitgevaren omdat zij tot ’s ochtends hadden doorge feest, terwijl die dag de koploper wachtte. Maar zondag was iedereen bij de les en werd vol inzet gestreden. Dat resulteerde in een goede wedstrijd en een terechte zege.

Door een strakke dekking kwamen de gastheren in de eerste helft amper aan de bal. Yoni Houwing benutte een voorzet vanaf de rechter flank en bracht met een droge knal de 0-1 op het scorebord. Na rust stormde Succes zonder succes, mede dankzij goed keeperswerk van Steven van Beek en de 16-jarige Mark Schoo. De jonge verdediger is na een wederom uitstekende wedstrijd definitief van de jeugd naar de eerste selectie overgeplaatst. Ben Siebinga maakt vlak voor tijd 0-2. De Koog staat nu weer op een tweede plaats.

De Koog verliest van koploper KSV
Door Texel-Plaza

De Koog heeft zondag op eigen veld de wedstrijd tegen koploper KSV uit Heerhugowaard met 1-3 verloren.

Beide elftallen hielden elkaar in de eerste helft goed in evenwicht. De Koog miste de gebroeders Pim en Ben Siebinga. En ook keeper Steven van Beek ontbrak voor deze wedstrijd. De Koog kon daardoor voorin voor weinig gevaar zorgen. De fysieke verdedigers van KSV hadden de aanvallers van De Koog goed onder controle en gaven weinig kansen weg. Het was voor De Koog een belangrijke wedstrijd, omdat het de koploper op de hielen zit. Na zondag is het gat groter geworden. De Koog gaf in de eerste helft nog goed partij tegen het sterke KSV. Maar na een kwartier in de tweede helft brak het ijs. De spits kwam eenvoudig voor één verdediger van De Koog en tikte binnen.

Grensrechter van de Koog Roel Verra vlagde nog voor buitenspel, maar daar wilde de arbiter niets van weten. Nog geen tien minuten later haalde laatste man Nico Schot een aanvaller onderuit. De vrije trap op de rand van het strafschopgebied ging in de verste hoek langs keeper Eddy Witte (0-2). De Koog moest het laatste kwartier meer risico nemen om de aansluitingstreffer te kunnen forceren. Arnold Kaercher en Peter Koorn schoven meerdere keren mee naar voren om de aanvalslinie te versterken. Maar een kwartier voor tijd werd een einde aan alle illusies gemaakt en werd het 0-3.

De scheidsrechter gaf in de laatste minuut nog een penalty aan De Koog wegens hands. Peter Koorn wist daar raad mee: 1-3.

Ballonnenwedstrijd
Door Peter Koorn

Onderstaande namen zijn de winnaaars van de ABN/Amro-balonnenwedstrijd, tijdens het pupillentoernooi van 24/25 maart, geworden:

De twee winnaars zijn geworden:

1e prijs: MP3 -player
Jascha Schoo Hogereind 57
De Waal

2e prijs: Ajax muis
Sebas Solleveld
Thorbeckelaan 433
Den Haag

Van beiden zijn de balonnen gevonden in Norwich (Engeland).

Jubileumfeest groot succes
Door Marlon Veldman

Het weekend van 11 en 12 mei stond geheel in het teken van de viering van het 60-jarig jubileum van SV De Koog. Het feest met verschillende festiviteiten was een groot succes.

Op vrijdag stond de receptie en een reünie van leden en oud-leden op het programma. De opkomst was nog vrij rustig, maar dat deed aan de gezelligheid niets af.

Bovendien stond er een grote verrassing op het programma. Secretaris Jan van Beek werd voor zijn jarenlange diensten voor de club geridderd in de orde van Oranje Nassau. De clubman was blij verrast met de eervolle riddering.

Zaterdag vonden er verschillende wedstrijden plaats met aansluitend een groot feest in de kantine. De B1 verloor met 2-0 van De Koog 2, De Koog 1 versloeg oud-Koog 1 met maarliefst 7-2 en ook de huidige dames waren te sterk voor het oud-dameselftal: 5-0. De opkomst lag deze dag aanzienlijk hoger en het feest ging dan ook nog tot in de late uurtjes door.

De komende weken volgen nog enkele toernooien, waaronder het Koog-2 (20 mei) en het Koog-1 toernooi (2/3 juni). Voor wat betreft de website betekent het einde van de competities een zomerstop. Daarna komen we uiteraard weer bij u terug.

Presentatie nieuw clublogo
Door Marlon Veldman

Ter ere van het 60-jarig jubileum hebben Yoni Houwing en ondergetekende een nieuw clublogo ontworpen. Dit logo zal in de toekomst het officiële clublogo moeten worden.

De plannen liggen er, alleen de uitwerking ontbreekt nog. De bedoeling is dat verschillende merchandise-producten in de toekomst van het logo voorzien moeten zijn. Het logo is opgebouwd aan de hand van de volgende kenmerken: trots, eenheid, eenvoud en macht.