Jubileumfeest groot succes
Door Marlon Veldman

Het weekend van 11 en 12 mei stond geheel in het teken van de viering van het 60-jarig jubileum van SV De Koog. Het feest met verschillende festiviteiten was een groot succes.

Op vrijdag stond de receptie en een reünie van leden en oud-leden op het programma. De opkomst was nog vrij rustig, maar dat deed aan de gezelligheid niets af.

Bovendien stond er een grote verrassing op het programma. Secretaris Jan van Beek werd voor zijn jarenlange diensten voor de club geridderd in de orde van Oranje Nassau. De clubman was blij verrast met de eervolle riddering.

Zaterdag vonden er verschillende wedstrijden plaats met aansluitend een groot feest in de kantine. De B1 verloor met 2-0 van De Koog 2, De Koog 1 versloeg oud-Koog 1 met maarliefst 7-2 en ook de huidige dames waren te sterk voor het oud-dameselftal: 5-0. De opkomst lag deze dag aanzienlijk hoger en het feest ging dan ook nog tot in de late uurtjes door.

De komende weken volgen nog enkele toernooien, waaronder het Koog-2 (20 mei) en het Koog-1 toernooi (2/3 juni). Voor wat betreft de website betekent het einde van de competities een zomerstop. Daarna komen we uiteraard weer bij u terug.

Presentatie nieuw clublogo
Door Marlon Veldman

Ter ere van het 60-jarig jubileum hebben Yoni Houwing en ondergetekende een nieuw clublogo ontworpen. Dit logo zal in de toekomst het officiële clublogo moeten worden.

De plannen liggen er, alleen de uitwerking ontbreekt nog. De bedoeling is dat verschillende merchandise-producten in de toekomst van het logo voorzien moeten zijn. Het logo is opgebouwd aan de hand van de volgende kenmerken: trots, eenheid, eenvoud en macht.

Laatste loodjes De Koog 1

Afgelopen zondag was het eerste elftal van de Koog vrij. Naaste concurrent Wieringerwaard speelde een wedstrijd tegen Dirkshorn. De wieringers wisten een punt te pakken waardoor het verschil met de Kogenaren nu drie punten bedraagd. Dit betekend voor de Koog dat het in de resterende twee wedstrijden minimaal 4 punten moet pakken en dan alsnog afhankelijk is van het resultaat van de Wieringers. In theorie is dus nog alles mogelijk, echter wordt het een zware dobber voor SV de Koog dat de afgelopen twee wedstrijden kansloos wist te verliezen. De laatste wedstrijden voor de Koog zijn tegen het hoog geplaatste Bergen en het sterke Con Zelo.

SV de Koog - Wieringerwaard 1 april 2007

De Koog heeft tegen degradatiekandidaat Wieringerwaard belangrijke punten gepakt. Na de winst vorige week tegen de koploper lijkt het team van trainer Hans van der Park het vertrouwen enigszins terug te hebben. “Dit was voor ons een belangrijke wedstrijd”, aldus de trainer. “Wieringerwaard stond precies een puntje boven ons.” De laatste twee ploegen uit de vijfde klasse degraderen. De Koog klimt door de winst op naar de derde plek van onderen.

De winst werd al in de eerste helft door de eilanders veilig gesteld. Dat gebeurde echter niet door fraai voetbal. Wieringerwaard was in de eerste fase van de wedstrijd iets beter dan De Koog. Maar de ploeg sprong zeer slecht met de kansen om. De eerste serieuze aanval van De Koog werd meteen positief afgerond. Ben Siebinga was dit keer te slim voor de defensie. Hierna kreeg Wieringerwaard twee keer de kans om de stand op gelijke hoogte te brengen. Jeroen Luiks schoot over het doel. En ook de vrijstaande Michel Ward had vrij voor doel kunnen scoren. Na ruim een half uur werd een voorzet van Pieter List op miraculeuze wijze door Wouter Kuip goed afgerond. De bal ketste op de buitenkant van de schoen van Kuip, waarna het leer met een boog over de keeper in het doel ging. Nog geen minuut later werd de derde aanval van De Koog opnieuw goed afgerond.

Een voorzet van de overigens goed spelen- de René de Jong werd door Pieter List feilloos in de touwen gekopt. In de tweede helft gebeurde er weinig. Vlak voor tijd maakte René Kouseband van Wieringerwaard nog de enige treffer (3-1).

www.texel-plaza.nl

Verslag SV de Koog - DWOW 18 maart 2007

In navolging van Texel'94 heeft SV de Koog afgelopen zondag voor een stunt gezorgd in Wieringerwerf. Tegen de koploper uit de vijfde klasse DWOW werd het 0-1 in het voordeel van de Koog. Waar de Koog in de thuiswedstrijd nog nipt met 2-1 verloor van DWOW waren zij nu gelukkiger bedeeld en gingen de drie punten mee naar het eiland.

Na het slappe resultaat van vorige week en de vele afzeggingen leek het een zware middag te gaan worden voor het team van Hans van der Park. Tristan Ellen is langer gebleseerd en Peter Koorn was ziek, enkele B-junioren konden niet mee omdat ze moesten werken. Daarom keerde Roelf Siebinga en Arnold Kaercher terug in de basis en begon de Koog zonder wissels aan het duel.

De Koog liet zien dat het altijd voor een stunt kan zorgen tegen de koploper, ook in de afgelopen jaren wist de Koog steeds van de koploper te winnen (6e klasse). DWOW kon weinig inbrengen tegen de grote inzet van de Kogenaren. Arie van der Vis, Kaercher, Pieter List en Roelf Siebinga hielden het goed dicht achterin en konden het gevaar van DWOW eenvoudig verdedigen. De Koog kreeg geen grote kansen maar door de grote inzet kon ook DWOW het spel niet maken. Vijf minuten voor rust was er een tegenvaller voor de Koog, een harde overtreding op Renee de Jong zorgde ervoor dat hij niet meer verder kon. Inmiddels waren Yoni Houwing en Jeroen Backer vanaf het tweede elftal naar Wieringerwerf gekomen en kon eerstgenoemde de Jong vervangen.

In de tweede helft schoof Eddy Witte iets verder door naar voren om de aansluiting bij de Maurice de Groot en Wouter Kuip te houden. Na een kwartier spelen leverde dit zo waar een doelpunt op. Een droge knal van Eddie Witte was onhoudbaar voor de keeper van DWOW en kwam de Koog verrassend op 1-0. Vanaf dat moment ging het tempo omhoog bij DWOW maar dat leverde geen beter voetbal op. Door het fanatieke storen van de Kogenaren kwam DWOW niet in het spel wat dan ook geen kansen opleverde. De paar schoten die richting doel gingen waren prooi voor keeper Steven van Beek. Jeroen Backer kwam in het veld voor Maurice de Groot. In de laatste tien minuten was het even billenknijpen voor de Koog toen DWOW alles of niets ging spelen. Het ontbrak de koog niet aan het nodige geluk zodat de drie punten mee naar het eiland konden worden genomen. In de strijd om dedradatie waren deze punten hard nodig. De Koog heeft nu weer twee ploegen onder zich, ook al heeft het twee wedstrijden meer gespeeld. Echter voer de boot niet meer en werd de overwinning uitbundig met het dameselftal gevierd in een café in Den Helder. Dat de sfeer binnen de selectie goed is bleek wel toen de spelers om half 10 terug keerde naar het eiland en het feest voortzette in het uitgaansleven van de Koog.

Voorbeschouwing SV de Koog - Wieringerwaard 4 maart 2007

De Koog heeft alles nog in eigen handen om niet te degraderen naar de zesde klasse. In een rechtstreeks duel met Wieringerwaard aankomende zondag zal er gewonnen moeten worden voor lijfsbehoud in de vijfde klasse. Zowel de Koog als Wieringerwaard staan op 11 punten, echter heeft laatstgenoemde één wedstrijd minder gespeeld. In het eerste duel tussen beide ploegen werd het 1-2 in het voordeel van de Koog. Op 1 oktober 2006 was het topscoorder Maurice de Groot die twee keer scoorde voor de ploeg van trainer van der Park. Inmiddels staat de spits al enkele wedstrijden droog en is het wachten op een doelpunt voor hem. De wedstrijd begint aanstaande zondag om 14.00 uur en wordt gespeeld op het veld van de Koog.

SV de Koog - Texel'94 25 februari 2007

De Koog heeft zondag de derby op eigen veld tegen Texel ’94 met 1-2 verloren. Het was de derde keer dit seizoen dat de Kogenaren verloren van de voetballers uit Den Burg. Eerder in het seizoen werd het al 2-1 en 8-1 in het voordeel voor Texel'94.

“Ik moet beide teams complimenten geven om op zo’n slecht veld nog te kunnen voetballen”, aldus trainer Hans van der Park. “Maar het was een sportieve wedstrijd, waarbij Texel de betere ploeg was. Maar dan hoop je altijd nog op een puntje.” De puntendeling had er voor De Koog in de laatste tien minuten nog ingezeten. Dat had Texel ook aan zichzelf te wijten. Want de ploeg verzuimde in de tweede helft om de score fors uit te breiden. Het elftal ging slordig met de kansen om. Maar De Koog had ook af het toe het nodige geluk dat de bal er niet in ging. Texel kwam in de eerste helft al snel op een 0-2 voorsprong. Toen leek er voor de ploeg geen vuiltje aan de lucht. De eerste treffer stond na een kwartier op het scorebord. Keeper Steven van Beek miste een voorzet van rechts, waarna Tim Kedde het leer simpel in het lege doel kon tikken. Niet veel later kwam Texel op 0-2. Een voorzet van Ruben Bogaard werd door Leon Zijm in één keer in doel geschoten. De Koog kwam vlak voor rust terug. Een aanval werd door Ben Siebinga, nadat hij eerst even uitgleed, goed afgerond. Hierbij werd hij enigszins geholpen door keeper Dennis Schouwstra. Ook de Texel-goalie kon in de grote blubberpartij niet op de benen blijven staan.

In de tweede helft had Texel het spel volledig onder controle, maar het team verzuimde om het leer in het doel te schieten. In de laatste tien minuten rook De Koog de mogelijkheden om de aansluitingstreffer te maken. Maar ook dit lukte niet.

 

www.texel-plaza.nl

Dirkshorn - SV de Koog 18 februari 2007

Trainer Hans van der Park kreeg na de wedstrijd tegen Dirkhorn datgene waar hij van te voren op had gehoopt: een gelijk spel.De Koog pakte in de uitwedstrijd een be- langrijk puntje tegen Dirkshorn.

Door het slechte verloop van de competitie loopt de ploeg bepaald niet over van het zelfvertrouwen. En dat is nu hard nodig.“Het is vandaag gelukt”, aldus Van der Park. “Al was het af en toe wel met veel kunst- en vliegwerk.” De trainer had een defensieve opstelling met vijf middenvelders en één spits. “Dat pakte goed uit. We hadden in ieder geval in de eerste helft de controle over het spel. We waren toen zeker niet minder.” “De rust zat er goed in en we hadden zelfs nog enkele kansen”, aldus Van der Park.

De grootste kans kwam op naam van Maurice de Groot. De spits nam een voorzet goed op zijn borst aan. Maar de daaropvolgende volley werd door de keeper goed gepareerd. In de tweede helft werd Dirkshorn gevaarlijker.Dat leidde tot gevaarlijke situaties voor het doel van keeper Steven van Beek. Toch hield de goalie goed zijn doel schoon. Zelfs vlak voor tijd gooide hij zich midden in een scrimmage, waardoor het leer vlak naast doel ging.Van der Park: “We zijn zeer tevreden. De concurrenten hebben vandaag verloren.”

www.texel-plaza.nl

Wiron - SV de Koog 4 februari 2007

Het ontbrak het eerste elftal van De Koog zondag aan zelfvertrouwen.De ploeg van trainer Hans van der Park verspeelde een 2-0 voorsprong en eindigde tenslotte met gelijkspel tegen Wiron: 2-2.

De Texelaars gingen de eerste helft voortvarend van start en lieten volgens hun trainer ‘goed voetbal’ zien. Arie van der Vis opende in de 20e minuut de score met een doelpunt uit een rebound. Een overtreding tegen Wouter Kuip, die door zijn tegenstander onderuit werd gehaald, werd bestraft met een penalty. Deze werd door Peter Koorn goed benut, waarmee De Koog met een comfortabele 2-0 voorsprong de rust in ging.

Zoals verwacht ging Wiron in de tweede helft op jacht naar de aansluitingstreffer. Dit lukte in de 55e minuut. Het zelfvertrouwen van de Texelaars was volgens Van der Park laag en er was veel onrust in het spel. Tien minuten voor tijd volgde uiteindelijk de gelijkmaker. “Gezien de ruststand een teleurstellende uitslag”, aldus Van der Park.

www.texel-plaza.nl

SV de Koog - BKC - 14 januari 2007

De Koog heeft zondagmiddag het eerste duel na de winterstop tegen BKC op eigen veld met 0-2 verloren.

BKC was vooral in de eerste helft een maatje te groot voor de Texelaars, maar konden voor rust niet scoren. Het elftal van trainer Hans van der Park miste vijf bepalende spelers. De drie gebroeders (Pim, Ben en Roelf) Siebinga ontbraken evenals Arie van der Vis en verdediger Pieter List (schorsing).

BKC, die in de eerste helft sterker was, probeerde in de eerste helft uit vooral de dode spelmomenten een voorsprong te nemen. Keeper Steven van Beek kon door de zon de hoge ballen moeilijk inschatten. Toch hield de jonge goalie van De Koog voor rust zijn doel schoon. De Koog kreeg voor rust ook enkele kansen. Een schot van Maurice de Groot ging rakelings over het doel.

De inzet van Peter Koorn werd onverwachts van richting veranderd. De keeper kon de bal ternauwernood pareren. Ook Wouter Kuip had van dichtbij kunnen scoren, maar vond eveneens de goede doelman van BKC op zijn weg. In de tweede helft was De Koog enigszins hersteld en ging het spel gelijk op. Een afstandschot vanaf ongeveer 25 meter werd door Steven van Beek goed gekeerd. Het leer kaatste vervolgens tegen de lat. De bal ging via de keeper van De Koog als nog het doel in (0-1).

Wouter Kuip had na een voorzet van Yoni Houwing zijn ploeg via een spectaculaire omhaal op gelijke hoogte kunnen brengen. Maar deze kans ging naast. Tien minuten voor tijd kwam BKC op voorsprong, nadat de spits keeper Van Beek had omspeeld.

www.texel-plaza.nl

Nieuwjaarswedstrijd - 4 januari 2007

Aanstaande zondag is de jaarlijkse nieuwjaarsborrel in de kantine van SV de Koog. De borrel zal voorafgegaan worden door een vriendschappelijke wedstrijd. De spelers van het eerste, tweede en recreantenelftal zullen gemengd worden om zo tot twee elftallen te komen. De wedstrijd begint om 14.00 uur en iedereen is van harte welkom op het veld aan de boodtlaan!

Hugo Boys - SV de Koog (verslag) - 17 december 2006

SV De Koog heeft zondag verloren bij titelkandidaat Hugo Boys. Het werd in Heerhugowaard 4-1 voor de thuisploeg. De Texelaars verscholen zich en toonden met name in de eerste helft te weinig lef. Toch leek de ploeg van Hans van der Park, die al maanden door een diep dal gaat, de rust te gaan halen zonder tegentreffer.Maar seconden voor het rustsignaal viel de 1-0, nadat de verdediging een voetballende oplossing zocht in plaats van op te ruimen.

In het tweede bedrijf kroop De Koog uit zijn schulp, wat resulteerde in de gelijkmaker. Ben Siebinga gaf een puike voorzet die tegendraads tegen de touwen werd gekopt door Peter Koorn. Tien minuten later kwam Hugo Boys op 2-1 via een droog schot vanaf twintig meter. De Koog nam meer risico’s om toch nog gelijk te maken. Tien minuten voor tijd kopte Hugo Boys snoeihard raak uit een corner. De 4-1 was daarna alleen voor de statistieken. De Koog is hard toe aan de winterpauze. Meerdere spelers zijn niet bepaald topfit.

www.texel-plaza.nl

BKC - SV de Koog (verslag) - 10 december 2006

SV De Koog heeft zondag in Anna Paulowna met 1-0 verloren van BKC. Met deze uitslag is De Koog de gevarenzone dichter genaderd. “We zitten in een negatieve spiraal”, zegt Hans van der Park. Volgens de trainer ontbreekt het de ploeg aan een stukje geluk. “Maar wij geloven er nog steeds in. Ze zijn nog niet van ons af.”De eerste helft werd er slecht gespeeld, waarbij weinig tot niets lukte.

Dankzij Eddie Witte, die doelman Steven van Beek verving, bleef de schade beperkt en stond de teller met rust op 0-0. Hoewel De Koog in de tweede helft veel beter speelde, lukte het de Texelaars niet om te scoren. BKC scoorde wel: 1-0.

www.texel-plaza.nl

BKC - SV de Koog (prognose) - 10 december 2006

SV De Koog neemt het zondag in Anna Paulowna op tegen BKC. “Een belangrijke wedstrijd”, aldus trainer Hans van der Park. BKC staat in de competitie net onder De Koog. Bij winst zijn de Texelaars wat verder verwijderd van de degradatiezone.

www.texel-plaza.nl

De Koog verliest van koploper - 4 december 2006

De wedstrijd tussen De Koog en koploper DWOW is uitgelopen op een korte vechtpartij op het veld. Na het laatste fluitsignaal gaf Pieter List zijn naaste belager een harde trap en vervolgens sloeg de vlam in de pan. Spelers en supporters gingen met de tegenstander op de vuist. Trainer Hans van der Park probeerde de vechtende massa uit elkaar te halen, maar ook hij kreeg een klap in het gezicht.

Bij de kleedkamers ging de ruzie nog even door. Aanvoerder Arnold Kaercher was niet blij met de gehele situatie. “Dit is triest dat het zo moet gaan. Ik ben hier helemaal niet blij mee.” De Koog verloor overigens de wedstrijd tegen de koploper met 0-1. De treffer werd voor rust gemaakt. De voetballers hadden veel moeite met het stormachtige weer en de fikse regenbuien.In de eerste helft kreeg De Koog een handvol kansen, maar wist niet te profiteren. DWOW deed dat wel vlak voor rust. Een goede aanval van de koploper werd van dichtbij ingeschoten (0-1).

In de tweede helft moest Maurice de Groot het veld verlaten en werd gewisseld voor de goed spelende Robin Schoo. De gemoederen raakten in de tweede helft behoorlijk verhit. Met name Pieter List was regelmatig bij opstootjes betrokken. Ben Siebinga maakte de gelijkmaker, maar deze treffer werd wegens buitenspel afgekeurd. De toon werd toen gezet. List die duidelijk niet in de wedstrijd zat, maakte tien minuten voor tijd een grove overtreding. Hij kwam zonder kaart weg. Op het eindsignaal trapte iemand op zijn enkels, waarna hij zich niet kon beheersen.

www.texel-plaza.nl

Trainer boos over anonieme kritiek - 29 november 2006

De ingezonden brief in de Texelse Courant van vrijdag jl. over het niet opstellen van speler Marcel Boone door trainer Hans van der Park in de derby tegen Texel’94 heeft bij SV De Koog voor tumult gezorgd. Het kritische stuk is ondertekend door Marinus Witte, die zegt te spreken mede namens andere supporters van De Koog. De man blijkt echter niet te bestaan.

In de bewuste brief krijgt trainer Van der Park het verwijt dat hij routinier Marcel Boone in de derby tegen Texel’94 vorige week ten onrechte de hele wedstrijd op de reservebank heeft gehouden. Volgens de schrijver van het stuk deed dat Boone zichtbaar pijn en verdient de routinier beter, gezien zijn trouw en inzet voor de vereniging. Hij roept Van der Park op publiekelijk zijn excuses te maken en het nooit meer in zijn ‘botte hersenen’ te halen ‘Mister De Koog’ op deze manier te behandelen. Van der Park voelde zich na het lezen van de brief zo gegriefd, dat hij het bestuur van SV De Koog liet weten te willen stoppen als trainer, al maakt hij het lopende seizoen waarschijnlijk af. ‘Dit ontneemt mij de lust door te gaan’, zegt de trainer desgevraagd. ‘Als men mij een klootzak vindt en dat wordt mij recht in het gezicht gezegd, dan heb ik daar geen moeite mee. Maar op deze manier iemand beschuldigen, vind ik niet kunnen, om het zachtjes uit te drukken. Ik kan me niet verdedigen tegen spoken. Ik vind dit zeer kwalijk.’ Voor Van der Park is de brief ‘de druppel die de emmer deed overlopen’. Volgens hem is sprake van ‘koude-oorlogvoering’, die ook zijn gezin treft. ‘Er worden de laatste tijd allerlei roddels over ons verteld. Ik kan mezelf nog wel verweren, maar mijn dochter van zestien is al een paar keer huilend thuis gekomen. Op school en in het uitgaansleven krijgt ze allerlei vreselijke dingen te horen.’ Bij de Texelse Courant is geschrokken gereageerd op de brief. ‘Mensen proberen wel eens anoniem in de krant te komen. Tevergeefs, want brieven die niet zijn ondertekend, worden geweigerd. Maar het is bij mijn weten de eerste keer dat iemand onder een valse naam een stuk ter publicatie aanbiedt’, vertelt hoofdredacteur Gerard Timmerman.

Volgens hem heeft de redactie te goeder trouw gehandeld. De brief kwam vorige week maandagavond binnen als e-mail. Afzender was ‘Marinus Witte’, het adres ‘supporterssvdekoog@hotmail.com’. Omdat de brief niet was ondertekend, stuurde redacteur Joop Rommets de afzender dinsdagochtend een e-mail terug, met het bericht dat anonieme ingezonden brieven bij de Texelse Courant niet worden geplaatst. ’s Middags meldde ‘Marinus Witte’ zich opnieuw. Hij schreef dat de brief namens ‘alle supporters’ was opgemaakt en vroeg toch anoniem te mogen blijven, aangezien hij geen zin had in ‘gekrakeel’ met Van der Park. Rommets schreef hem woensdag zich dat te kunnen voorstellen, maar dat de trainer van De Koog nu eenmaal het recht had te weten van wie de kritiek afkomstig was. Daarna bleef het een dag stil, maar vrijdagochtend kwam er opnieuw een mailtje van ‘Marinus Witte’, die alsnog toestemming gaf zijn naam onder de brief te zetten, reden voor de Texelse Courant tot plaatsing over te gaan. De inhoud van de brief gaf geen reden tot twijfel. ‘In de brief wordt stevige kritiek geuit. Niet overal is het taalgebruik even fijngevoelig, maar we vonden niet dat het over de schreef ging.’ Wél de manier waarop de criticaster zijn mening heeft geventileerd, stuit de hoofdredacteur tegen de borst. ‘Ik vind dit erg vervelend voor Hans van der Park. We zijn te goed van vertrouwen geweest. Kennelijk kan dat ook op Texel niet meer. We worden zo gedwongen maatregelen te nemen. In het vervolg nemen we alleen nog brieven op die persoonlijk zijn aangeleverd of waaronder naast naam en adres ook een telefoonnummer staat, zodat we bij twijfel eerst navraag bij de afzender kunnen doen.’ Bij SV De Koog wordt ondertussen flink gespeculeerd over de mogelijke daders. Al direct werden namen genoemd, soms zelfs met grote stelligheid. In één geval betrof het die van een teleurgestelde speler. Ten onrechte, volgens Van der Park. ‘Die jongen heeft me zelf gebeld, geschrokken omdat hij dacht dat ik hem ook verdacht. Maar ik steek m’n hand voor hem in het vuur.’ De trainer heeft wel andere vermoedens. ‘Maar van mij zul je geen namen horen. Ik ga geen valse beschuldigingen uiten.’ De kwestie laat ook het bestuur van SV De Koog niet onberoerd. Secretaris Jan van Beek: ‘We zijn erg blij met Hans en wat hij voor de club doet en vinden het onbegrijpelijk dat iemand zo zijn gelijk probeert te halen. Het zal niet gemakkelijk zijn, maar we gaan zeker proberen te achterhalen wie het geweest is.’

www.texelsecourant.nl

Texel'94 - SV de Koog (verslag) - 27 november 2006

Texel’94 heeft zondag de bekerwedstrijd tegen De Koog met 8-1 gewonnen.“Dit komt heel hard aan bij de groep”, zei trainer Hans van der Park na afloop. “Dit zijn natuurlijk hele harde cijfers.” “Hier hebben de jongens psychologisch nadeel van, want dit zullen ze nog lang moeten horen in de kroeg.” De trainer van De Koog wijt de nederlaag aan een gebrek aan inspiratie. “Het merendeel van de groep mag zich dit aantrekken.”

Van der Park had ervoor gekozen enkele licht geblesseerde basisspelers rust te gunnen. “De selectie was verre van compleet.” “We wilden er een leuke wedstrijd van maken, maar dit verwacht je niet.” “Deze wedstrijd moeten we maar heel snel vergeten. We gaan ons weer richten op de competitiewedstrijd volgende week.” Texel’94 speelde daarentegen van begin tot eind zeer scherp volgens elftalbegeleider van Texel’94 Rob van der Stap.

“Wij waren vandaag gewoon een paar maten te groot voor De Koog.” De wedstrijd speelde zich grotendeels af op de helft van De Koog. Met rust was het 3-1. In de tweede helft kwam De Koog er helemaal niet meer aan te pas en werd de ploeg regelrecht naar de slachtbank geleid.

Voor Texel scoorden Michiel Valk (4x) Joey van der Vis (3x) en Tim Kedde (1x). Robin Schoo scoorde een doelpunt voor De Koog.

www.texel-plaza.nl

Texel'94 - SV de Koog (prognose) - 24 november 2006

Texel moet zondag opnieuw aantreden tegen De Koog. Dit keer niet voor de competitie, maar het betreft een bekerduel. “Dat is jammer dat we nu opnieuw tegen De Koog moeten spelen”, zegt elftalbegeleider van Texel ’94, Rob van der Stap. “De spanning is er nu af, maar dat neemt niet weg dat we nu ook willen winnen.” “Maar ik verwacht dat er niet zoveel publiek langs de lijn staat als de vorige keer.”

“Persoonlijk mag het wat mij betreft morgen de hele dag regenen, zodat de wedstrijd enkele weken wordt uitgesteld.” “Dan kunnen we ons weer opladen.” Van der Stap hoopt op een sportieve strijd tussen beide elftallen. “Vorige week had ik nog angst dat het zou escaleren, maar de wedstrijd is goed verlopen. We hebben drie punten gepakt.” Martin Koorn ontbreekt (net als vorige week) bij de selectie. Hij is op vakantie.

Verder is de selectie van Texel ’94 nagenoeg ongewijzigd. De selectie van De Koog is nog niet bekend. “Ik weet nog niet welke spelers ik ga opstellen”, zegt Hans van der Park. “Een paar spelers met lichte blessures geef ik rust. Van een revanche wil ik niet spreken, want de glans is er een beetje af.” “Deze wedstrijd laat ik enkele junioren spelen die de laatste zondag op de bank hebben gezeten.” “Eerlijk gezegd: ik hoop dat de wedstrijd wordt afgelast.” “De competitie is voor ons veel belangrijker. Nu is het een kwestie van lekker spelen, zonder druk.”

“Twee keer achter elkaar tegen Texel. Dit slaat werkelijk nergens op. Een slechte planning van de KNVB”, aldus de trainer.

www.texel-plaza.nl

Texel'94 - SV de Koog (verslag) - 19 november 2006

Texel’94 heeft zondagmiddag op eigen veld De Koog met 2-1 verslagen. Het was voor de eerste keer in de Texelse voetbalgeschiedenis dat de ploegen elkaar troffen in competitieverband.

Vooraf was er de nodige ophef over de beladen wedstrijd en sommigen vreesden dat het wel eens uit de hand zou kunnen lopen.Niets bleek minder waar: er werd volop gestreden – zoals het bij een derby betaamt – maar de spelers gedroegen zich waardig. Na een overtreding hielpen zij elkaar weer op de been en werden excuses gemaakt. Er was slechts een klein opstootje, maar dat werd door de arbiter in de kiem gesmoord. Langs de lijn was meer rumoer. Enkele Koog-supporters gooiden water naar de spelers en jeugdige Texel-supporters staken vuurwerk af.

Toen de scheidsrechter de wedstrijd dreigde te staken, was het daarmee afgelopen. De ploegen waren aan elkaar gewaagd en een gelijkspel zou de verhoudingen beter hebben weergegeven.Texel had meer van het veldspel en bouwde rustig op, terwijl De Koog dankzij de snelle spitsen gevaarlijk was via de counter. Keeper Dennis Schouwstra hield Texel’94 in de eerste helft op de been met virtuoze reddingen op schoten van Maurice de Groot.Ruim een kwartier na rust kwam de thuisploeg op voorsprong via Barry de Vries. Tien minuten voor tijd schoot Marcel Ris uit een vrije trap de bal via de lat binnen: 2-0.

De Koog vocht zich terug en kwam op 2-1 via Pim Siebinga, die in blessuretijd ook nog de gelijkmaker op de schoen had. Niet de doelman maar verdediger Barry de Vries kopte de bal uit de kruising en stelde daarmee de historische winst veilig.

 

Weekjournaal - 16 november 2006

De Koog overtroeft Dirkshorn (verslag) - 13 november 2006
De Koog heeft zondag op eigen veld een ijzersterke wedstrijd tegen Dirkshorn gespeeld en met 3-0 gewonnen. Trainer Hans van der Park complimenteerde zijn spelers voor het harde werk. “De inzet was vandaag optimaal.”

Beide ploegen waren vanaf het begin behoorlijk aan elkaar gewaagd. De teams gaven ook weinig kansen weg. De Koog moest het doen zonder Maurice de Groot en Pieter List.Daardoor moest Arnold (Kets) Kaercher noodgedwongen als laatste man spelen, maar dat ging hem erg goed af. En voorin heeft De Koog de gebroeders Pim en Ben Siebinga, twee fantastische spitsen. Vooral op snelheid zijn de jongens bijna niet te kloppen. Zij waren beiden verantwoordelijk voor alle treffers.

Halverwege de eerste helft brak Ben Siebinga door en gaf de bal op maat aan zijn broer, die feilloos inschoot (1-0).De Koog maakte kort hierna de tweede treffer door Bart Jan Grisnigt. Alleen vooraf aan het schot werd er hands gemaakt, waardoor de scheidsrechter het doelpunt afkeurde.

In het begin van de tweede helft werd Dirkshorn iets sterker en zette De Koog met de rug tegen de muur. De ploeg kwam er moeilijk uit, maar gaf geen kansen weg. Pas na ruim twintig minuten was er de verlossende treffer. Een voorzet van Ben Siebinga werd door Pim perfect ingekopt. Niet veel later werd Pim door de keeper in het strafschopgebied onderuit gehaald. De penalty werd feilloos benut door Peter Koorn. De Koog moet zondag tegen Texel. Van der Park: “Dit is een goede opsteker.”

www.texel-plaza.nl

De Koog - Dirkshorn (voorbeschouwing) - 11 november 2006
De Koog moet op eigen veld aantreden tegen Dirkshorn, de kampioen van vorig seizoen in de zesde klasse.“Het is een goed elftal”, zegt trainer van De Koog Hans van der Park.

“De ploeg ligt ons niet zo. Waar dat aan ligt, kan ik niet uitleggen. Maar het wordt nood- zaak om punten te pakken.” “Het zal een zeer zware pot worden. Ik heb begrepen dat Dirkshorn zich voor dit sei- zoen ook versterkt heeft.”

De Koog moet het doen zonder de spelbe- palende spelers Pieter List (geschorst) en goaltjesdief Maurice de Groot (vakantie). “Dat wordt dus extra lastig, maar we gaan er met frisse moed tegenaan.”

www.texel-plaza.nl

De Koog verliest van sterker Con Zelo - 6 november 2006
SV De Koog heeft zondag in Waarland terecht verloren van een goed spelend Con Zelo. De Texelaars verloren met 3-2.

Felheid, beleving, gretigheid, daar ontbrak het aan bij De Koog, dat Con Zelo veel te veel ruimte gaf en lustig liet combineren.

Onachtzaamheid bij een vrije trap bracht de thuisploeg op voorsprong. Kort daarna kon de spits ongehinderd voor de Texelse verdediging opduiken en de 2-0 aantekenen.

Na rust tapten de Texelaars uit een ander vaatje, maar toch scoorde Con Zelo na een wonderschone aanval.

Dit keer viel de ploeg van trainer Hans van der Park niets te verwijten. De wedstrijd leek gespeeld, Toen Maurice de Groot de eer redde voor de Texelaars.

Arnold ‘Kets’ Kaercher schoot een makkelijk gegeven penalty op de keeper, waarna Ben Siebinga in de rebound 3-2 scoorde.

In voetbal is alles mogelijk, dus hoopte De Koog stilletjes op de gelijkmaker. Die viel niet en zou ook niet verdiend zijn geweest.

www.texel-plaza.nl

De Koog verliest opnieuw thuis - 29 oktober 2006
SV De Koog is er ook zondag niet in ge- slaagd om op eigen veld te winnen. De Texelaars verloren een spannende en at- tractieve wedstrijd van Bergen met 2-3. Een gelijkspel was meer op zijn plaats geweest.

De ploegen waren aan elkaar gewaagd en het regende kansen over en weer, waarbij Bergen als gezegd aan ’t langste eind trok. Na een wervelende solo van Pim Siebinga, die vier man passeerde, kwam De Koog via Maurice de Groot op voorsprong.

Nog in het eerste halfuur stond het al 2-0, toen een verdediger wilde opruimen maar tegen Pieter List aanschoot, die profiteerde.

Slecht uitverdedigen van de thuisploeg leidde kort voor rust tot de aansluitingstreffer. Na rust had De Koog, vooral na uitvallen via de watervlugge Siebinga, de voorsprong kunnen uitbouwen, maar dat gebeurde niet.

In de 63e minuut viel de gelijkmaker uit een counter van Bergen, dat overigens zonder de geblesseerde Glenn Helder aantrad.

Tien minuten voor tijd kwamen de gasten op voorsprong via een dubieuze penalty. In een rommelige situatie voor de goal met veel trek- en duwwerk was het de Bergen- spits die als eerste een overtreding beging.

Een Texelse verdediger trok de uit de kluiten gewassen spits daarop naar de grond. De arbiter wees gedecideerd naar de stip. Daarna kreeg De Koog nog goede kansen, maar vond het de keeper op zijn weg.

De Koog wil winstpunten pakken op eigen veld - 27 oktober 2006
SV De Koog hoopt zondag voor het eerst dit seizoen op eigen veld te winnen. Tot nu toe werden alleen uit de volle 3 punten gepakt. De Texelaars wacht met Bergen een pittige tegenstander. Bergen heeft onder meer ex- profspeler Glenn Helder in de gelederen.

De ploeg draait de laatste weken erg goed en staat dan ook in het linker rijtje. De Koog beschikt over een fitte selectie en Marcel Boone is terug van vakantie. Alleen Roelf Siebinga is afwezig. Siebinga geeft zondag de voorkeur aan zijn andere grote liefde: de autocross. De Koog weet zich mentaal gesterkt door de zege van zondag op derdeklasser SRC. De aftrap aan de Boodtlaan is om 14.00 uur.